V&V brengt talenten en drijfveren in beeld

V&V brengt talenten en drijfveren in beeld

Beheerder - 23-May-2024

TMA certificering bij V&V Personeelsdiensten

Onze collega’s Heleen, Mireille en Karin zijn vanaf nu TMA-gecertificeerd. TMA (Talent Motivatie Analyse) is een methode om talenten en drijfveren in kaart te brengen. De uitkomst biedt een mooi uitgangspunt voor loopbaanoriëntatie en loopbaancoaching.

Waar het om draait bij TMA

Heleen, Mireille en Karin volgden met succes de officiële TMA-opleiding. Met het certificaat op zak kunnen ze richting geven aan iedere zoektocht naar ander werk. Door het invullen van een uitgebreide online vragenlijst ontstaat inzicht in talenten, competenties en motivaties. “Het is een heel fijne methode”, zegt Heleen. “TMA is gebaseerd op de positieve psychologie. Het gaat niet om goed of fout, maar om de vraag: waar krijg jij energie van, wie ben jij en wat kan je goed? Welk type werkomgeving en welke branche past bij jou? Als dat plaatje helder is kunnen we verder.”

TMA is concreet

Binnen V&V gebruiken we de methode bij loopbaanoriëntatie, outplacement en tweede spoortrajecten. Heleen: “De mensen die wij begeleiden weten het vaak even niet. Ze zijn zoekende. TMA helpt ze de goede woorden te vinden voor hun talenten en behoeften. Bijvoorbeeld het talent om leiding te geven of de behoefte van waardering door je omgeving. Het fijne van TMA is dat het heel concreet is. En het is maatwerk: mensen worden niet ingedeeld in persoonlijkheidstypen of ‘kleuren’. Met de resultaten uit de test kunnen we heel gericht kijken naar functies, vacatures en branches.”

Behoud van regie

De kandidaten moeten vervolgens zelf met de resultaten aan de slag, benadrukt Heleen. “Zij hebben de regie in handen. Wij geven richting, kunnen helpen bij sollicitaties of meedenken over een opleiding. Mensen maken hun eigen keuzes, wij lopen een eindje mee.”